kkk

zzz

Somló hegyének legmagasabb pontján kőből épített őrtorony áll, melynek tetejéről páratlan kilátás nyílik a várromra, valamint a Somlót körülölelő szőlőkre és tájra. A várrom egy alacsonyabb kiszögellésre épült, azonban építésének pontos ideje ismeretlen, valószínűleg a 13. és 14. század fordulóján emelték.

Pápa - Nagytemplom

Esterházy Károly egri püspök, pápai földesúr költségén kezdték építeni 1774-ben az Esterházy család tatai építésze, Fellner Jakab által készített tervek alapján. A templom 15 év alatt épült fel és 1795. május 3-án szentelte fel Pierer József veszprémi püspök.

Somló Tájvédelmi Körzet: Somló Vára, Kitaibel Pál tanösvény, kilátó, történelmi borvidék

A Marcali-medence szélén fekszik hazánk legkisebb borvidékét magába foglaló Somló-hegy. A medence síkjából magányosan emelkedik ki ez a 481 méter magas hegy, amely már távolról felismerhető szembetűnő alakja miatt és várromja, valamint kilátótornya is messziről látható.

Pápa - az egyik legszebb barokk kisváros Magyarországon

A legtöbb városunkhoz hasonlóan Pápa is a 21. századig megőrizte középkori városszerkezetét. Pápa északnyugati részén álló egykori vár helyén jelenleg az 1783-84-ben, Esterházy Károly egri püspök, pápai nagybirtokos által építtetett Esterházy-kastély található, az előtte található Fő téren pedig a Nagytemplom csodálható meg.

Fertődi Esterházy-kastély

Az egyik legbefolyásosabb egykori magyar arisztokrata család, az Esterházyak fertődi kastélya Magyarország legnagyobb és legpompásabb főúri kastélya. A Soprontól mindösszesen 25 km-re álló főúri rezidencia arról is nevezetes, hogy itt rendezik meg nyaranta a Haydn Fesztivált, amely a magyarországi zenei élet egyik kiemelkedő eseménye.

Az Esterházy-kastély és kertje megtekinthető 2017.08.12-i Élménytúránk keretében.

A kastélyról és hatalmas francia kertjének egy részletéről készített video ide kattintva megtekinthető.

kkk

kkk