Tihanyi-félsziget: Belső-és Külső-tó

A Tihanyi-félsziget egyedi, legérdekesebb képződményei az úgynevezett krátertavak, a Belső- és a Külső-tó, melyek megcsodálhatóak élménytúráink alkalmával. Eredetileg vulkáni kráterek voltak, majd beomlottak és felgyülemlett bennük a csapadék, valamint a talajvíz. Napjainkban gazdag növény- és állatvilág számára biztosítanak kedvező élőhelyet, számunkra pedig lenyűgöző élményt nyújt látványuk.

A Belső-tó partján készült video itt megtekinthető!

Bükfürdő - gyógyvíz

Bükfürdő máig tartó és töretlen sikertörténete 1962-ben kezdődött. Ekkor nyitotta meg kapuit a Büki Gyógyfürdő, melyhez a gyógyvíz 1957-ben történt megtalálása adta az alapokat. 1965-ben gyógyvízzé minősítették az egyedi összetételű termálvizet, majd a medencék, és később a fedett fürdő építésével Bükfürdő Európa-szerte ismert gyógyfürdő lett.

Velencei-tó

A Velencei-hegység déli lábánál hullámzik hazánk harmadik legnagyobb természetes tava. A Velencei-tó selymes vizének simogatása és környékének kellemes klímája indította meg a tó körüli üdülőterület kialakulását az 1930-as években.

Tavas-barlang a Balatonnál (Tapolcai-tavasbarlang)

A világhírű Tapolcai-tavasbarlang Magyarország első, villanyvilágítással ellátott, turisztikai hasznosítású barlangja, melyet 1903-ban kútásás közben fedezték fel és 10 évvel később már meg is nyitották a látogatók számára. A föld alatti tavakon kellemes időtöltés a csónakázás akár a nyári nagy melegben, akár hűvösebb időben látogatjuk meg a tavasbarlangot.

Fertő-tó (Neusiedler See)

A Fertő-tó a Kisalföld nyugati peremén, a síkság és hegyvidék (Alpok) találkozásánál terül el. Közép-Európa legnagyobb sós vizű tava a madarak körében Európa legnagyobb légi kikötője. Észak-Európa és Afrika között a Fertő-tó hatalmas kiterjedésű nádrengetegeiben lelnek átmeneti szállást a vándormadárfajok többezres csoportjai rendszeres költözésük során, és ami a legfontosabb, itt bőséges táplálékot találnak.

Fertő-tavi madárvonulásról készült video ide kattintva megtekinthető.

Szigetvári Gyógyfürdő (gyógyvíz)

Szigetvár vonzereje a kiváló minőségű, 62°C-os hévíz. A város történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett a város szívében található Szigetvári Gyógyfürdő nyújt felejthetetlen kikapcsolódást a látogatóknak.

kkk

kkk