Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál

A pisztráng garantáltan Tapolcán, a Pisztrángfesztiválon a legfrissebb, ugyanis a fesztivál helyszínének közvetlen közelében található modern pisztrángtelepről frissen kerül a sütödékhez. Kelet-közép Európa egyik legnagyobb pisztrángtelepét a Tapolcai-barlang karsztforrásaiból kiáramló víz táplálja, amely rendkívül tiszta, oxigéndús, valamint télen és nyáron is 18 fok hőmérsékletű.

Savaria Történelmi Karnevál

Szombathely (Savaria) páratlan történelmi státuszára épül a város legnagyobb kulturális eseménye, a Savaria Történelmi Karnevál. A fesztivál megrendezése immár évtizedekre visszanyúló esemény a város életében.

Karácsonyi Vásár Győr

A Széchenyi téren, a Baross úton, a Megyeháza téren és az Arany János utcában is felvonulnak az árusok és a gasztronómiáé a főszerep. A látogatók a Pannonhalmi borvidék nevezetes borait kóstolhatják meg minden évben. A megújult Széchenyi téren zenés fényjátékok keretében színes képekkel festetik meg a környező épületeket. Aláfestő karácsonyi zene teszi hangulatossá a fényjátékokat.

Soproni Advent - Karácsonyi Vásár és Ünnepvárás

Igazi adventi hangulat, fenyő-, és fahéj illat, étel és ital finomságok, kézműves termékek várják a Sopronba látogatókat. Felgyúlnak a Fő térre felállított karácsonyfa díszei. Hangulatos adventi díszkivilágítással látják el a belváros utcácskáit és a Várkerületet. Adventi fergeteg, zenés műsorok szórakoztatják a látogatókat, lesz gyertyagyújtás is. A kézműves termékek mellett pedig a Soproni borvidék borait és hozzá illő finomságokat vásárolhatnak.

kkk

kkk